25 Eylül 2009 Cuma

TRT Televizyonlarında Değişim Gereklidir ! Neden mi ?

TRT Türkiye'nin Resmi yayın organı ve Türkiye'nin ilk kanalı peki sokaktaki kaç kişi artık TRT'yi izliyor ?Yada genel soralım TRT KANALLARI'nı kim izliyor 10'un üstünde formatta yayın yapan bir kanal nasıl olurda izlenmez ?


İzlene izlene bir TRT 1 izleniyor ya diğerleri ? diğerlerinden avantajlı olarak TRT'nin 4 kanalı karasal yayın  yapıyor buna rağmen kim izliyor ?  
 TRT dizilerle mi akılda kalacağını sanıyor üstelik Bülent Arınç, TRT'de, 6 bin 397'si kadro karşılığı sözleşmeli ve 757'si de sözleşmeli personel olmak üzere, 7 bin 154 kişinin çalıştığını bildirmiş buna rağmen yayınlanan dizilerse dış kaynaklı ajans ya da kurumlar tarafından yapılıyor.Yeni açılmış ya da formatları değiştirilen 2 TRT kanalı yani TRT AVAZ ve TRT TÜRK'ün herhangi bir programının yada TRT'de yayınlanan dizilerin sonuna bakarak bu olayın vahametini anlayabilirsiniz 7154 kişinin çalıştığı bir kurum nasıl olurda yapımlarını başkasına yaptırtır elbet bunun bir açıklaması vardır !


TRT NE YAPMALIDIR ?
TRT ilk önce kanallarını düzeltebilmelidir karmaşık bir odayı andıran TRT kanalları bir yayın düzenine girmelidir.TRT  yayın politikasını haber bültenlerini ve haber sunucularını düzeltmeli monoton ve uzak ülkelerin haber bültenlerini andıran soğuk sunuculardan vazgeçmelidir.Ya da biraz canlılık katmalıdır.
TRT 2 tematik bir kanal yada Ekonomi ağırlıklı Cnbc-e benzeri bir kanal olursa eminim ki daha fazla izlenir TRT 3 üzerinden yapılan Gap yayınına son verilmeli tamamen spor ağırlıklı bir kanal olmalıdır bunlar çok zor şeyler değildir ! TRT 4'e gelince TRT'nin elinde yüzlerce belgesel var bunları yayınlayacağı bir kanal haline getirebilir ama ilk önce TRT ÇOCUK yayının TRT 4 den bağımsız olması gerekir yani ayrı frekanstan yayın yapmaması  gerekir. 24 saat yayın yapan bir belgesel kanalının olması eminimki dikkatleri çekecektir ! Herhalde TRT'nin en iyi yapan kanalı TRT ÇOCUK'tur neden mi hitap ettiği kitleye tam hitap ediyor da ondan yayın politikası belli de ondan !


                       TRT AVAZ
TRT AVAZ eğer Türk dünyasına hitap ediyorsa 24 saat diğer Türk Lehçelerinde yayın yapmalıdır zaten elimizde TRT 6 diye bir kanal var kalkıp onda nasıl Türkçe yayın yoksa ondada Türkiye Türkçesinin olmaması daha iyi olur sanırım !


TRT TÜRK 
Evet çocuk kanalından sonra en güzel yayın yapan TRT kanalı TRT TÜRK birazda kendini iyi hale getirirse ve TRT 3 yada TRT 2 yle karasalda yer değiştirirse iyi bir kitleye hitap edeceği ortada !
Programlarda kalite göz önünde yiğidi öldür hakkını yeme ! derler


TRT 5 ANADOLU !
Aman Allah'ım ne lüzumsuz bir kanal ya sadece günde 2 saatlik programla halka hitap eden bu kanala ne ihtiyaç vardı dediğim 2 saat dışında neye hitap ediyor TRT 1 VE TRT 2'ye neye olacak ! aynı yayınları aynı anda o da yayınlıyor halbuki o 2 saatlik program TRT GAPta yapılabilirdi ayrı frekans ayrı kanala ne ihtiyaç vardı ki ama ne de olsa devlet kanalı !


TRT MÜZİK
Nasıl yayın yapacağı muamma ama herhalde gençlere de hitap eder öyle olmazsa hiç ama hiç izleneceği sanmıyorum ! Ancak Sanat Müziği ve Halk Müziği yayınlarının devamını TRT MÜZİK'te bekliyoruz


TRT Kanallarının nasıl olması gerektiğini gelecek yazılarda yeniden gözden geçireceğiz daha TRT GAP Ve TRT 6 var onlar hakkında konuşmassak olmaz ! neyse sağlıcakla kalın  

MEDYACINI © 2009 BU HABERIN TUM HAKLARI SAKLIDIR  | www.medyayorumcusu.blogspot.com

1 yorum: