10 Nisan 2010 Cumartesi

"Habertürk Atatürk'ü Sansürledi" Iddiasına Habertürk'ten Sert Yanıt

 MedyaYorumcusu ©2010odatv.com Sitesinde yayınlanan bir haberde "Habertürk TV Atatürk'ü Sansürledi " hakkında habere kanal yönetiminden sert yanıt geldi haberturk.com adresinde "Aşağılık İftiraya Dava" başlığıyla verilen haberde şu açıklama yapıldı :
 Bugün bir internet sitesi, Habertürk TV'nin Atatürk'ü sansürlediği şeklinde, ancak hastalıklı bir ruh halinin yansıması olabilecek bir haber yayınladı. Söz konusu yalan haber üzerine Habertürk TV'nin hukuk servisi hukuki ve cezai işlemlerin başlatılması için harekete geçmiştir.                                                                                           
                                                                                                               HABERTURKTV

odatv.com'un haberi :
Habertürk’te yayınlanan, Hande Kazanova’nın sunduğu “Öteki Gündem” adlı programda skandal bir sansür olayı yaşandı.
Her cuma akşamı saat 20.00’da ekrana gelen programa davet edilen konuk, “Atatürk’ün konuşulması istenmiyor” diye gerekçe gösterilerek sansüre uğradı.
Davet edilen ve sansüre uğrayan konuk, Atatürk hakkında yaptığı araştırmalarla tanınan tarihçi yazar Sinan Meydan.
Şaşırdınız mı?
En başından anlatalım olayı…
Sinan Meydan, bundan 2 hafta önce Habertürk’te Öteki Gündem programına davet edilmişti. Konunun; Çin’de bulunan ve Türklere ait olduğu belirtilen “Beyaz Piramitler” ile Kayıp Kıta Mu olduğu söylendi, kendisine. Sinan Meydan’dan bu konunun Ön Türkler, Kayıp Kıta Mu ve Atatürk ilişkisini anlatması istendi. Meydan, bu teklifi kabul etti ve programa hazırlanmaya başladı. Ancak bir süre sonra, Sinan Meydan’ın telefonu çaldı ve programın konusunun değiştiği, söylendi. Ancak asıl gerçek, yayın sırasında anlaşılmıştı. Programın konusu değil, konukları değişmişti.
Aradan bir hafta geçti. Habertürk yine aradı Sinan Meydan’ı… Aynı konuyu bir daha işleyeceklerini, kendisini yayında görmek istediklerini, söyledi yapım ekibi. Sinan Meydan, “emin misiniz”, “son anda bir iptal olmaz değil mi” diye sorular yöneltti telefonda. Ancak Habertürk “emindi” ve ünlü yazarın katılmasını istiyordu programa…
Ta ki düne kadar…
Dün tekrar telefonu çaldı Sinan Meydan’ın. Program ekibinden bir genç kız üzülerek; kendisinin bugünkü programda yer almayacağını, belirtti. Çok şaşıran Sinan Meydan, konunun yine değişmediğini ancak konukların değiştiğini, öğrendi.
Peki, yazar neden tekrar sansüre uğramıştı?
Sinan Meydan bu soruyu, telefondaki Habertürk program yetkilisine sordu. Ancak aldığı cevap skandal boyuttaydı:
“Atatürk’ün konuşulması istenmiyor.”
Evet, Habertürk program sorumlusu genç kız üzülerek ve şaşkın şekilde asıl gerekçeyi iletmişti yazara…
Böylece; Yiğit Bulut yönetimindeki Habertürk, yaptığı skandallara, Atatürk’ü sansürleyerek bir yenisini daha ekledi.

Şimdi asıl merak edilen soru şu: Bu sansüre kim karar verdi?
Odatv.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder