17 Aralık 2010 Cuma

MEĞER MPL TV'NIN RTÜK'TEN UYDU YAYIN LiSANSI YOKMUŞ ! PEKi BU KANAL NASIL YAYIN YAPIYOR ?

MEDYAYORUMCUSU © 2010 ÖZEL HABER   MedyaYorumcusu blogumuz yorumlarda takip ettirdiği güçlü anlayışı habercilikte de gösteriyor.Bu haber sadece biz de çok ama çok şaşıracaksınız ! Internette birçok blog ve forumda Sahte Şeyh Iskender Evrenesoğlu'nun MPL TV'nin gizli sahibi olduğu iddiasındalar.Bu bilginin doğruluğu tartışılır ancak; MPL TV'nin hiçbir mekanizma ya da kurum tarafından denetlenmediği açıkça ortadır.Bu kanalı izleyen izleyicilerin ne tür bir tehlike altında oldukları bariz ortadadır.Neden mi ? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) verilerine göre bu kanalın yayın lisans hakkı bulunmamaktadır.Özellikle muhafazakar kesimin sohbetlerinden dolayı takip ettiği kanalın nerden yayın yaptığıda merak konusu Yukarıda bahsettiğim gibi denetleme mekanizma olmadığından kafasına göre yayınları icra etmekte serbesttir.

İşte sizlerle paylaşacağım o RTÜK belgesi


5 yorum:

  1. ben uydudan yayın yapan her kanalın lisansı olduğunu sanmıyorum ve ayrıca sadece uydudan yayın yapan kanalları RTÜK'ün denetlemediği bilinen bir durum. O ekranın her yerinde telefon numarası yazan kanallar neden türüyor sanıyorsunuz! Uyduda bu tip yayın yapan kanallar saymakla bitmez(!)

    YanıtlaSil
  2. Türksatta yayın yapmak için RTÜK'ten alınacak lisansa ihtiyaç yoktur. Türksatta yayın yapmak için RTÜK dışında bir kurumdan da lisansla yayın yapabilirsiniz. Bununla birlikte Türksat kesinlikle lisansız yayın yaptırmamaktadır o nedenle de her önüne gelen Tv açıyor gibi yaklaşım doğru değil. Türkiye'deki lisans bedellerinin yüksek olması nedeniyle kurumlar yurt dışından lisans almaktadır ve çoğu TV bunu böyle yapar özellikle de reklam kanalları.
    Bu durum RTÜK ve Türksat arasını açmıyor mu? Elbette açıyor çünkü onlarca kanalın lisansının yurt dışından alınmış olması iştah kabartıyor. Ama Türksatta en büyük dijital platform kim ne derse desin. Hal böyle olunca Türksat ben aylık bedelimi alırım (ki inanılmaz yüksek bedel) madem yönetmelik var herkesden lisans da isterim ama bu lisansın RTÜK'ten olması gerkemediğine göre ben işime bakarım diyor zira yeni bir uydu daha atılacak.

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki Anonim yorum düzenlenip yayına konmuştur.Okurlarımızın bilgilerine

    YanıtlaSil
  4. mpl evrenosoğlunun kanalıdır

    YanıtlaSil
  5. SAHTE MAHTE eeeee ekinin bitmediği yerlerde ayrık otları biter. İslami düşüncenin filizlenip yeşermesinin önü kesildikten sonra bunların türemesinin önü açılmış

    YanıtlaSil