26 Ocak 2011 Çarşamba

BENiM GiBi DüŞüNENDE ÇIKTI AKŞAM YAZARI BURHAN AYERi TNT'NiN DiGiTURK'TEKi YAYININI ELEŞTiRDi

medyayorumcusu HABER-YORUM © 2011  10 Aralık 2010'da yayınlanadığım BU KADARINADA PES ! DIGITURK GİRİŞ PAKETİNDE TNT VE CARTOON NETWORK ŞİFRELİ ! yazımda TNT'nin izleyici kitlesini Digiturk yüzünden kaybedeceğini söylemiştim.Çünkü ayda 50-60 TL ödemeden Digiturk'te TNT'yi izlemek imkansız bu da 2 milyona yaklaşan abonesiyle Digiturk aboneleri için imkansız çünkü çoğunluk giriş paketini kullanıyor.TNT ise Sinema paketinde,kim ayda 50-60 TL ödeyip Digiturk'e abone oluyorki...İşte bu görüşlerime katılan bir yazarımız çıktı...Akşam Gazetesi Yazarı Burhan Ayeri "Bu Kafayla Bir Yere Varamazsınız!" dediği TNT hakkında bizim görüşlerimizi paylaşmış İşte o yazı :


TNT’ye uyarılar

Yazalım mı diye epey düşündük. Sonunda kaleme alma kararı verdik. Hem de, AKŞAM’a ilk kez reklam vermeme gerekçesi olarak bu köşede uzun süredir onlardan söz etmememiz gerekçe gösterilse bile.

TNT’nin ’Yerli mallarımızdan farksız hale gelmesi’ni doğal karşılıyoruz. Sonuçta izlenme payı ve reklam amaçlanmış olduğuna göre lafımız yok. Ancak iki uyarımız olacak. İlki, hiçbir zaman başarılı olamamışları toplayıp, rating toplamak zor. İkinci ve en önemli taraf ise TNT, DIGITURK’ün futbol dahil, hiçbir ekonomik paketinde yer almıyor.

Bu mantıkla milyonlarca izleyiciye ulaşmayı nasıl sağlayacaklar? Hedef kitle bunlarda. Yoksa, ’Deh çüşle, oradan oraya gezdirilip, diriltilmeye çalışılan isimleri’ seyrettirmek mümkün değil. Bunlar da bizden yere basan öneriler. Hem de bedava.

Burhan AYERİ / AKŞAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder