10 Haziran 2011 Cuma

SURVIVOR YARIŞMACILARI OYLARINI KiME VERECEKLER ? NiHAT DOĞAN VE ASENA OYUNU KiME VERECEK ? ASENANIN TERCİHİ



Dün internette Survivor hakkında yazıları takip ederken gözüme bir şey ilişti "Survivor Ünlüler Gönüllüler Yarışmacıları Oylarını Kime Verecekler ?" adlı bir yazı. Çok şaşırdım kim bunun üzerine bir araştırma yapmış olabilir ki dedim Rota Haber sitesinde yazarlık yapan Oktay BERBER adlı yazar kardeşimiz hiç üşenmeden Survivor yarışmacılarının kime oy vereceğini araştırmış ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıkmış çok keyifle okuyacağınızı garantilerim şimdiden İşte o derin araştırma...





Survivor Yarışmacıları Hangi Partiye Oy Verecek?
Bütün gözler ise yurtdışında tek bir noktaya, Dominik Cumhuriyeti’nde devam eden Survivor adlı yarışmadaki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerine çevrilmiş durumda
Acun Ilıcalı, adadakiler de demokratik haklarını kullansınlar diyerek hiçbir masraftan kaçınmayıp yarışmacıları gümrüğün kapısına gizlice yığdı. Oylarını tıpkı konseydeki gibi açık olarak kullandılar. İşte yarışmacıların gönlündeki siyasi partiler ve oy verme nedenleri:
Ebru Destan:
Aldığım duyumlara göre MHP kaset piyasasını hareketlendirmiş. Şimdi şarkı kasetim olduğundan bu durum beni yakından ilgilendiriyor. Kesin MHP bu kasetlere klip de çekmiştir. Döner dönmez yeni kasetimi çıkarmalıyım. Hatta hazır gelmişken klibi bu adada önden çekerim sonra şarkıyı üzeri
ne yazarız. Güneş, kum, deniz, palmiye, pikinililer, herifler bir klip için ne ararsan var. 13 Haziran sabahı da keşke devletimiz böyle Dominik Cumhuriyeti gibi günlük güneşlik, yeşillik olsa. Her zaman pembe panjurlu bahçeli bir devletim olmasını istediğimden oyumu Dominiklilerin bekâsı için MHP’ye veriyorum.


Derya Büyükuncu:
Ben adamın hasını, yüzücünün kasını, demirin pasını severim. Ben böylesine sevdiğim için herkes de beni sever. Karım Zehra’nın kocası adadaki kızların Derya abisiyim. Bakmayın böyle masum göründüğüme, dereyi geçen deryada boğulur, bunu bilin. İsmimle müsemma bir sporcu olarak su medeniyettir diyorum. Medeniyet güneşi ülkemde hiç batmasın isterim, Zehra bilir isterim. Kendini kurtaran hepimizi kurtarır diyerek oyumu siyasette fair-play ruhunu taşıyan Numan Kurtulmuş’a, Has Parti’ye veriyorum.
Taçmin:
(İlk kez oy kullanacak Taçmin oy pusulasını eline alır ve incelemeye başlar.)Aa ne güzel resimli oy kağıdı, ne güzel hayvan resimleri var. At var burda ne güzeeel. Ayy bir ayağını kaldırmış, kıyamam ben sana, acıdığı için kaldırmış olmalı. İnşallah vurmazlar. Kendine gel Taçmin burası Survivor burada duygusallığa yer yok. Hamburgeri kazanmak için kazanacak partiye oy kullanmalısın. Grup oyunlarında her ne kadar kendimi gösteremesem de bu oy oyunu bireysel bir oyun olduğundan başarabilirim. Oy kağıdındaki birinci sıradaki partiye oyumu veriyorum.
Nihat Doğan:
Şimdi bakın, ben ilkeleri olan bir insanım. Şu oy pusulasında yer alan bütün partilere ise eşit mesafede uzaklıktayım. Her biri benim vatanımın partisidir. Ülkemin dinine, bayrağına, taşına, bonzai ağacına, killi toprağına kimse sövemez ancak hizmet etmek için ya-rı-şa-bi-lir-ler. O kadar.
Benim ülkemin lideri diğer ülkelerin liderlerinden bin kat daha onurlu, dik ve omurgalı olmalıdır. Doğru cetvel gibi olmalıdır. Doğru cetvelden eğri çizgi çıkmaz. İstikrar sürsün, Dominik Cumhuriyeti büyüsün diyorum. Büyüsün, çünkü bu adaya sığamıyorum, fazla geliyorum. Bakın, oy namustur, oy istikbaldir. Nihat Doğan’ın oyu ne Derya’nın oyuna benzer ne Asena’nın oyuna benzer. Nihat Doğan’ın oyu adadaki bütün oyunları bozabilecek güçtedir. Nihat Doğan taa Dominik’ten, okyanus ötesinden bir oy atar, Edirne’den Mars’a kim varsa herkes kurtulur. Mühür kimdeyse Süleyman odur. Benim Ak Partim diğer bütün partileri ekmek arası kaşar yapıp yer arkadaş. Son olarak halkıma bir çift lafım olacak: Sakkın ola provokasyonlara gelmeyin diyorum, promosyon olursa değerlendirin, o ayrı. Seçim döneminde alacağınız her promosyon ananızın ak sütü gibi helaldir.
Asena:
Ben “asena”yım, dişi kurt’um ama anaç olduğum söylenemez. Adadaki Nihat Doğan ve Taner gibi bazı çakallar, ayılıp bayılmama bakarak kocadığımı düşünüp maskaraları olacağımı sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar. Benim olayım maskara değil mastikadır. Delikanlı gibi kıvıran liderler benim idolümdür. Bu yüzden oyumu Kılıçdaroğlu’na yani CHP’ye veriyorum.
Tefik:
Benim oyumum rengi ismimde gizli. İsmimi her duyan soruyor ismin “Tevfik” ya da “Teyfik”di de nüfus memuru mu yanlış yazdı. Evet ismimi nüfus memuru böyle yanlış yazdı ama o nüfus memuru babamdı. Babam herkesin adını soyadını yanlış yazan nüfus memurlarından biri olduğundan benim de adımı yanlış yazıvermiş. Siz hem babanızın hem de genel başkanınızın yanlış yazıp konuşması ne demek bilir misiniz? Bu yüzden “bisküvi”ye “pesküvit” dediği için dillere pelesenk olan Devlet Bahçeli’ye oyumu veriyorum.
Özge:
Yüksek Seçim Kurulu’nun hani her seçim döneminde şeyleri olur ya, reklamları, hani nasıl oy kullanacağımıza dair, işte o reklamları görmediğim için nasıl oy kullanacağımı bilmiyorum desem.
Partilerin vaatlerini bilmiyorum ama CHP’nin reklamları çok acıklı. Bizde bu adada aynı sefaleti çekiyoruz. Manikür desen yok, pedikür desen yok, kür niyetine paso çamura yatıyoruz. Çamuru burada iki anlamda kullandım yani “tecahül-ü arifani mecazi mürsel” yaptım. Ben oyumu Emine’ye veriyorum. “Oy oy Emine nedir bu güzellikler” seçim şarkısını beğendiğim için oyum first lady Emine Erdoğan’a.
Taner:
Ebru, Nihat’a uyuz olduğundan oyunu kesin MHP’ye verir. MHP barajın altında kalır. Derya bu aralar leyla gibi, kesin kaydırma yapar. Taçmin’in oyuyla benim oyum bir olamaz zaten. Özge’nin bir siyasi görüşü olduğunu sanmam. Nihat Doğan’a gelince… Nihat Doğan bu adaya ünlü olarak geldi ama ben daha şöhretli olunca bana yamanmaya çalışıyor. Nihat benim adamım gibi görünse de anca badigardım olur. Neden adamım olamaz? Çünkü o Ak Parti’li. Ben ise Saadet Parti’liyim, yeaahh, yuoppiii yaşasın Saadet iktidarı, yaşasın ağır sanayi hamlesi, yeaah… Nihat Milli Görüş gömleğini çıkardı, hatta tişörtünü de çıkardı, adada öyle cıbıldak dolaşıyor. Mührü önce Saadet’e sonra alnıma basıyorum, huuh huuvv.

Oktay Berber - Rota Haber

Tabi yazının girişini metnin gidişatını bozmamak için Oktay Berber'in yazısına uydurdum açıkçası yazarın kalemi varolsun artık klavyesi de olur sağolsun çok güzel yazmış gülmekten öldüm desem yeridir.Ancak yazarımızın bu yazısında ciddi olup olmadığını bilemiyorum.Partiler biraz uymamış gibi mesela Asena dişi kurt demek yeriyle MHP'ye oy vermesi gerekir ama ; yazarımız partilerle bağdaştırma olmaması için eminim ki bu şekilde davranmıştır Mesela Taçmin atı gördüğünde ben buna oy vermesem onu vuracaklar ben dayanamam diyerek oyunu Demokrat Partiye verdiğini söyleyebilirdi Yazıdaki en uyumlu parti eşleştirmesi kimdi diye sorarsanız Nihat Doğan diyebilirim Tefik'ide unutmamak gerek gerçi hepsi çok güzel hepsine on üzerinden on !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder