20 Temmuz 2011 Çarşamba

BU NE YAMAN ÇELiŞKi ! "ALLAH KORUSUN ŞERiAT GELMESiN !"

medyayorumcusu © 2011  Kanaltürk’te Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’in sunduğu 2.SAYFA adlı magazin programında şarkıcı Doğuş şeriat istedi. Doğuş’un çıkışına tepki gösteren sunucular: “Böyle konuşmamış ol, biz de duymamış olalım” dediler.




Tamam buraya kadar çok doğru kendi düşüncenizdir şeriata karşı olabilirsiniz belki bilmediğiniz için bu tepkiyi verebilirsiniz Sunucuların ‘şiddete karşıyız’ uyarısıyla Doğuş, “Karşıyız marşıyız ama da gözümüzün önünde de bizi o duruma sokmasın kimse. Ben biraz enteresanım keşke şeriat çıksa.” dedi.

Doğuş'un durumu çok vahim şeriatı şiddetle eşleştiriyor sanki şeriat sadece cezalandırmaya yönelik kurallar bütünüymüş gibi gösteriyor bir de "Ben biraz enteresanım " demiyor mu !  İster istemez Şeriatı tam bilmeyen bayan sunucularımız hemen İran'a zihin yolculuğu yapıp" Aman Yarabbi bizi vinçle yolun ortasında asarlar ,toprağa gömüp taşlayarak öldürürler v.s..."(Ya kardeşim hırsız,tecavüzcü,tacizci,terörist korksun vinçten gömülmekten senin ne suçun varki böyle yüreğine korku salınmış ! Demiyorum şeriat gelsin ama bu bir gerçek )deyip  yine son sığınılacak kapı olan Allah'a yönelip "Allah korusun Şeriat gelmesin ! "diyorlar. Bu dua kabul olur mu olmaz ! Neden mi ? Şeriat Allah'ın koyduğu, inanılmasını ve yaşanmasını emrettiği i'tikadî, içtimaî, iktisadî, hukukî ve ahlâkî kanunların bütünüdür. Yâni şeriat İslâm'dır. Kur'ân'dan ve hadislerden çıkan hayat nizamıdır.
Yani teşbih kısmı bize günah yazmasın çalıştığınız şirketin sahibine şirketi bana devret deme gibi birşey sonuçta bu alemler O'nun o bizim yaşamımız için belirli kurallar koymuş ona yakararak onun kuralını istememezlik ne yaman çelişki ya !
Yani ister şeriat istersin ister başka birşey istersin saygı duyarım ama bilmek gerek böyle şeyleri sonra insanlar komik duruma düşüyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder