11 Şubat 2015 Çarşamba

Bu Tarz Benim'in Adı Neden İşte Benim Stilim Oldu? TV8-SHOW TV

NETMEDYA.HABER Jüri kadrosunda Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu'nun bulunduğu 'Bu Tarz Benim' yarışmasının birinci sezon finalinde Show Tv ve program yapımcıları arasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Kanal yönetimi programın bir hafta boyunca ve final bölümünde canlı yayınlanacağını izleyicilere duyurmuş fakat yapımcı tüm bölümleri kanala banttan transfer etmişti.Yaşanılan tartışma ve restleşmelerin arka planında Acun Ilıcalı'nın programı transfer etmek istemesinin yatması ise daha sonradan ortaya çıktı.


Yapım şirketinin Show Tv'yle sözleşmesi olduğu halde Acun Ilıcalı'nın 10 Milyon liralık transfer ücreti vermesiyle kanalla sözleşmesini tek taraflı fesh etmesi sonrasında program 2015 yılının ilk haftasında TV8de yayınlanmaya başlamıştı.

Show Tv'nin bir hafta sonra yeni bir jüriyle programın isim hakkı bizde diyerek aynı isimle programı ekrana koyması sonrası taraflar birbirlerine dava açmışlardı.





Mahkemenin verdiği karara göre format TV8'de,isim hakkı ise Show Tv'de kaldı. Mahkeme Show Tv'nin program formatında değişikler yapmasını uygun gördü. TV8'de ekrana gelen Bu Tarz Benim yarışması ise adını İşte Benim Stilim olarak değiştirmek zorunda kaldı. Show Tv'nin formatta düello ve erkek yarışmacılar gibi değişiklikler yapmasını yeterli bulmayan TV8 İç Yapımlar A.Ş ise aşağıdaki açıklamayı yaptı:



SHOW TV’YE YAKIŞMIYOR

Show TV’ye karşı açmış olduğumuz tedbir davası sonucu, 4. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi   formatının tüm haklarının bizde olduğunu tescil etmiş, formatın Joker Yapım ve Show TV tarafından yayın ve yapımının tedbiren önlenmesine karar vermiştir.


Buna rağmen Show TV’de dün formatımız kullanılarak yayın yapılmış, izleyici ve Türk hukuku küçük değişiklikler yapılarak, yanıltılmaya çalışılmıştır.


Formatımızı kullanması yasak olan Joker Yapım ve Show TV’yi hiçbir etik kural ve davranışla bağdaşmayan bu yayın anlayışından vazgeçmeye çağırıyor, hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.


Seyircisinden her zaman yoğun ilgi gören formatımız TV8’de İşte Benim Stilim adıyla devam edecektir.


Haluk Şirin-Caner Erdem
İç Yapımlar A.Ş
bu tarz benim bitti mi,bu tarz benim jürisi erkekler bu tarz benim





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder