16 Mart 2010 Salı

TRT HABER KANALI HABERIMIZ HAKKINDA | TRT DOĞRU BİLGİ VERMİYOR

TRT HABER KANALI HAKKINDA  AÇIKLAMA

13 Mart 2010 Cumartesi yayınlanan Ya Hu Daha Yeni Açtınız Niye Kapatıyosunuz ? adlı yazımızda TRT TÜRK'ün kapatılacağını frekansından TRT HABER kanalının yayının süreceğini söylemiştik.Bu haberimizi ise trt.net.tr adresindeki  Yeni Kanal TRT-Türk Frekansında adlı habere dayandırmıştık. Ancak Bu sabah TRT 2 ekranlarına baktığımızda TRT HABER kanalının TRT TÜRK üzerinden değil TRT2 ekranlarından yayına gireceğini öğrendik.TRT TÜRK hakkında kurumsal olarak yanlış bilgi veren trt.net.tr'den bu konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi TRT'nin ise tam bir bilgi vermemesi hangi kanalın haber kanalı olacağını bir muammaya çeviriyor.

                                                                                   MedyaYorumcusuYazı İşleri

 TRT.NET.TR ADRESİNDEKİ HABER | Yeni Kanal TRT-Türk Frekansında

TRT-TÜRK'ün frekansından yayın yapacak olan yeni kanal, en kısa zamanda analogda da yer alacak. 

TRT’nin 21 Mart’ta yayına başlayacak yeni kanalı, TRT-TÜRK frekansından yayın yapacak.

Yeni kanalın izlenebilmesine yönelik bilgiler şöyle:
TRT-Türk, Türksat 3A Doğu biminde yayın yapıyor.

Türkiye’de Digiturk 57’nci kanalda bulunan kanal, D- Smart’ta ve Türksat kablo tv digital platformda da yer alıyor.

TRT-TÜRK’ün frekansından yayın yapacak olan yeni kanal, en kısa zamanda analogda da yer alacak.

Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Afganistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Suriye, Irak, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa ülkelerinin tamamı yeni kanalın kapsama alanına giriyor.

Ayrıca Türk Cumhuriyetleri’nde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da yayın yapan ulusal kablo şirketlerinden de izleyicilerine ulaşıyor.

TRT- Türk aşağıdaki ulusal ve yaygın kablo şirketlerinde de yer alıyor:
Kazakistan’ta Alma TV, Kırgızistan’da Ala TV, Özbekistan’da Kamalak TV.

Balkan coğrafyasında ise
EDO TELEVİZİJA: Üsküp’te karasalda yayın yapan bir televizyon kanalı. Yaklaşık 1 milyon izleyiciye karasalda yayını ulaşıyor.

KUJTESA: Kosova’da yaklaşık 60 bin abonesi olan yüzde 50 Amerikan ortaklı bir kablo şirketi. TRT-Türk, 21 Mart 2009’dan itibaren yeni formatla bu şebekede yeni ismiyle yer alacak.

ABCOM: Priştine’de 2’nci büyük kablo şirketi. TRT-Türk bu şirkette de 21 Mart’tan itibaren yer alacak.

JPI NOVI PAZAR REGIONALNA RADIO TELEVIZIJA: Sırbistan Novi Pazar’da yayın yapan Novı Pazar Belediyesi’nin yarı resmi televizyonu. TRT-TÜRK yayınlarını uydudan alıp karasalda yayınlama hakkına sahip. Yaklaşık 160 bin izleyiciye ulaşıyor. Yeni kanalı, zaman zaman karasalda logosu ve sinyaliyle yayına verecek.

CABLETEL: Makedonya’da yayın yapan kablo şirketi CABLETEL de yeni kanalın yayınlarını verecek..

RADİO TELEVİZİONİ BESA: Prizren’de karasalda ve kabloda yayın yapan mahalli bir televizyon. TRT’nin yeni kanalının yayınlarını logosuyla indirip yayınlayacak ayrıca gerekli gördüğü bazı materyalleri de kullanabilecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder