1 Ağustos 2010 Pazar

Kilise 11 Eylül'ü "Kuran-ı Kerim"i Yakma Günü Ilan Etti !

ABD’nin Florida eyaletinde bir kilise 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde, İslam’ı protesto etmek için “Kuran yakma günü” düzenlemeyi planlıyor
 “The Dove World Outreach Center” (Güvercin Dünya Yardım Merkezi) isimli kilise, internet sitesi ve facebook sayfasından Hıristiyanları 11 Eylül’de Kuran yakmaya çağırıyor.

Kilisenin rahibi Terry Jones, “
İslam’ın şeytanın dini olduğuna inanıyoruz. Milyarlarca insanı cehenneme götüren, insanları kandıran bir din, şiddet içeren bir din. Bu pek çok kez kanıtlandı” dedi.

Ülkedeki bazı
Hıristiyan grupları ile Müslümanlar ise, kilisenin bu girişimini engellemeye çalışıyor. Ulusal Evanjelistler Derneği bir açıklama yayımlayarak kiliseden Kuran yakma günü planını iptal etmesini istedi.

Dernek, böyle bir etkinliğin
dünya çapında dinler arası gerilime yol açacağı uyarısında bulundu. Amerika-İslam İlişkileri Konseyi isimli kuruluş da, Müslümanları Ramazan ayı boyunca “Kuran’ı paylaş” toplantıları düzenleyerek İslamofobinin yayılmasını önlemeye çağırdı.

KAYNAK: MİLLİYET

3 yorum:

  1. Allahın herşeye Gücü yeter. Siz Allahın Sözlerinin , emir ve Yasaklarının bulunduğu yüce Kuranı kerimi yakarsınız Allah sizi Ateşte odun gibi yakmazmı ??

    Sizin Cehennemde yol arkadaşlarınız Taşlar olacak Taşş

    YanıtlaSil
  2. Taksimin göbeğinde incil dağıtan ve türkiyenin bir çok yerinde kilise evleri kuran; müslüman bir genci para tuzağıyla kandıran misyonerlerin ve bunlara öncülük eden din adamlarının islam ülkesindeki bu eylenmleri gerçekleştirmesi demekki isalmın şeytanın dini olduğuna inandıkları içinmiş.Madem insanları kandıran,şiddet içeren bir din ve buna tabi olan milyarlarca insanı cehenneme götürüyor ve bu sizce de kanıtlanmış,öncelikle bunu islam alemine gösterin (ama iftira atmadan) diyinki sizin dininizde bunu gördük,
    Benim şuan merak ettiğim husus islam o kadar mükenmelken kardeşliği,barışı kucaklamışken nasıl olurda şiddet içerir.Dahası insanlığa ışık tutan ve bu din maneviyatı gereği;gerek gizli,gerek aşikar olan ve bunu tüm ademiyete gösteren bir dinken insanın gözü gördüğü halde nasıl kandırılabilir.Dinimiz elhamdüllih o kadar güzel bir dinki başka din ve inançlara karşı bırakın bu şekilde inanca saldırıyı eleştirmemiştir.duydunumuz bu güne kadar bir müslümanın herhangi bir dini kitabı o dine mensup olan insanların görüşlerine ve maneviyatına hakaret edip,yakıp parçaladığını vs...?
    Duyamazsınız...
    Odakalndığınız bir nokta var!ŞUKİ İNANCA SALDIRI VE HAKARET İÇERSEKTE DÜNYA ÇAPINDA ÇOĞALAN MÜSLÜMAN TOPLUMUN BAŞKA TOPLUM AÇISINDAN ÖZELLİKLE DE HIRİSTİYAN KESİMİN FARKLI BAKIŞ AÇILARINA SEBEP OLUP ONLARI MÜSLÜMANLIĞA YAKLAŞTIRMAMAK İÇİN MÜSLÜMALARIN MANEVİ DEĞERİNİ LEKELEMEK...
    Ve unutttuğunuz bir nokta; görmezlikten geldiğiniz görmek istemediğiniz.Zaten görebilseydiniz bu gün başka bir dine dil uzatıp o inananca sahip olan insanların maneviyatına saldırarak bu şekilde iğrenç bi harekete kalkışmazdınız.
    Bu hem o dine mensup olan bir din adamının pervasızca inançlara saldırı içeren bir misyonunun ve başkasının dinini kötüliyim derken kendi dinini kötülemesinin düpedüz daniskasıdır.
    Bende şunu anlıyoru ki onların kendi dinlerine saygısı olmadığı için bu şekilde yanlış düşünce ve davranışlara kalkışıyolar.Şayet saygıları olsaydı öncelikle hırıstiyan ülkelerin sömürgesi altında olan müslüman topluma incili dikte ve para karşılğında gençleri kandırarak kendi dinine mensup etmezdi.Burdanda şu çıkıyorki;islam kandırmaca ve şiddet içermediği için biz başka bir dini görüşe sahip olan veya olmayan insana dinimizi öğretirken ne kandırız nede zorba kılarız.işte buda islamın sizin tabirinizle şeytanın dini olup insanları kandıran ve şiddet içeren bir din oladığının kanıtıdır.Sizinde dininizde bu tarz düşünce ve fiili hareket bulunmayıp fakat hareket ve düşüncelerinizden kendi dininizi bu şekilde kandıran ve zorba olan bir din olarak göstermeniz;bizim görüşümüzle şeytanın ve o tarz melun olan herhangi bi şeyin dininize ve kitabınıza yönelik BU TARZ ÇİRKİN BİR SIFATLA saldırımız veya abes bir düşüncemiz olamaz. Lakin burda bizim dinimize şiddet ve kandırmaca diyipte kendi dininizi bu şekilde şiddet içeren ve kandıran bir din olarak istemiyerek nitelendirdiğinizi hatırlatırım.
    Bu davranış ve düşüncenizden dolayıda o gün orada toplanıcak olanları ve bu toplantıya da öncülük edenleri kınıyorum ve sizi allaha havale ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil