24 Eylül 2010 Cuma

YİĞİT BULUT : BABAM 12 EYLÜL MAĞDURUDUR ANCAK BEN TARAFSIZ SORU SORAR VE CEVAPLARIM !



MEDYAYORUMCUSU © 2010Dün akşam Haberturk Tv ekranlarında yayınlanan Yiğit Bulut yönetimindeki Sansürsüz programına kendi talebiyle katılan 12 Eylül 1980 ihtilalinde Hava Kuvvetleri komutanı olan Emekli Org. Tahsin Şahinkaya hakkındaki birçok iddiya 30 yıl aradan sonra cevap verdi.
Ilk iddia Tahsin Şahinkaya'nın ABD'de ev sahibi olduğuydu.Bu soruya cevap veren Şahinkaya : "Benim evim 99 depreminde zarar gördü yıkılmayı bekliyor.Ben şu an ordu evinde oturuyorum sırf yayın için kızımın evine geldim.Benim burda mülküm yok kaldı ki ABD'de mi olsun !"

Sonraki iddia Tahsin Şahinkaya döneminde alınan F-16 savaş uçaklarının alımında rüşvet aldığı iddiasıydı.Bu iddiya "Bunları söyleyenler şerefsizdir.Rüşvet iddiaları kesinlikle yalandır" diyen Şahinkaya'nın bu sözü üzerine Yiğit Bulut "1980'lerde söylenen rüşvet miktari 1.4 Milyon dolar civarındaymış Şimdi ise 23 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.Yıllar geçtikçe alınan rüşvet miktarıda artmış 2020'de 100 milyon dolar olur" diye espirili bir söz söyledi




Yiğit Bulut : Bu Programın Ardında Birşeyler Aranmasın
Yaptığı programın ardında birşeyler aranmamasını savunan Yiğit Bulut "Ben babası 1980 darbesinde milletvekilliği düşürülen bir babanın oğluyum.1980 darbesini sevmem ama gerçekleride göz ardı etmem bu benim kişiliğimin gereğidir" dedi.Bu sözüne ben sadece Helal Olsun Diyorum ! Helal Olsun Yiğit Bulut bazıları mağdur olmadıkları halde mağdur gibi milleti sömürürken dürütlüğünden ödün vermemen ve Haberturk'un yandaş yaftasını yemesinden kurtarıp sloganına uygun noktaya getirdiğin için cidden Helal olsun Haberturk "Gücü Özgürlüğünde" nede olsa

Şahinkaya : Kim İstemez En Zengin 50 General Arasında Olmayı..!
Yiğit Bulut'un ABD'de bir dergide yayınlanan bir haberde dünyanın en zengin 50 generali arasında olduğunu söylemesi üzerine "Kim istemez dünyanın en zengin 50 generalini arasına girmeyi ancak biz gülüp geçtik o komutanlar halimizi görseler acırlar bize !"

"Beni Karalamak İçin Babama Sataştılar ! "
Şahinkaya bazı medya kuruluşlarında yayınlanan haberlerde babasının "Topal Mehmet" olarak anıldığını söyledi.Bunun yakışıksız olduğunu söyleyen Şahinkaya babam 1. Dünya harbinde büyük başarılar elde eden bir insandı.Eli ayağı donduğu için parmaklarını kaybetti ! Ayrıca topal değildi adı da Mehmet değil Şeker'di sonradan Şakir oldu !" dedi.Soyadlarınında Erzurum Palandöken dağındaki Şahinkaya tepesinden geldiğini söyleyen Şahinkaya "Babam savaşta Şahinkaya tepesinde büyük başarılar gösterince oranın ismini soyadı olarak almış" dedi
Neden Hiç Konuşmadı ?
Şahinkaya, 30 yıl süren sessizliğin de nedeninin açıkladı: "Karar verdik sadece Kenan Paşa konuşacaktı. Fakat artık geçici 15. madde de kalktıktan sonra konuşmaya karar verdim. Konuşsaydık zamanın idarecileri gibi herkes kendi fikrine göre değerlendirecekti."

Şahinkaya, 12 Eylül için Amerikalılar'a atfedilen "Bizim çocuklar başardı" söylemine de tepki gösterdi: "Bu çok garip, bunu kendimize yediremiyoruz. Biz onların çocukları değiliz. Kendi başlarına gelin güvey oluyolar. Amerikalıların sözüyle hareket edecek halimiz yok."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder