28 Mayıs 2010 Cuma

Akşam Yazarı Ayeri'nin Haber Kanallarına Yaptığı Yoruma "MedyaYorumcusu"ndan Cevap

MedyaYorumcusu ©2010Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri köşesinde NTV,Habertürk ve CNNTürk'ün performansından bahsetmiş.Ama sadece bahsetmekle kalmış
Ayeri,  "Lider olabilmek..." başlıklı yazısında şu değerlendirmeyi yapmış :
NTV yeniden yapılanmanın sonucunu iki ayda aldı. Genel Yayın Müdürü Ömer Özgüner ve Haber Koordinatörü Nermin Yurteri'nin öncülüğündeki organizasyonla liderliği yakaladılar. 'Sürekli haber anlayışı' bunda önemli etken. Hızlı 'Son dakikalar' zoomlar, ses ve görüntü kalitesi NTV'yi haber kanallarının ilk sırasına oturttu. 1 Mayıs'ta, Baykal'ın istifa ettiği 10 Mayıs günü ve son Kurultay'da rating rekoru kırdılar.
...
Haber TÜRK'teki düşüşün sebeplerinin başına, yeni yöneticisinin abuk uygulama ve konuşmalarını koyabiliriz. Hele 1 Mayıs günü Taksim'den canlı yayında 'Burada bir milyon kişi var' demesi ne kadar görme engelli olduğunun işaretiydi. Bu yetmemiş gibi 'İşte kravatımı çıkarıyor ve emekçilerin yanına gidiyorum' deyişine hala gülüyoruz. Bir de 'Yandaş' sıfatını yakaladılar.
...
CNN TÜRK'ün durumu ise bildiğiniz gibi. Gece yarısı kapılarını açan 'Pavyona dönüştüler'. Mehmet Ali Birand'dan sadece 'İyi muhabir, kötü genel müdür olabileceği' inancımızı tekrarlıyoruz."


MedyaYorumcusu'ndan Cevap

Ayeri yazısında NTV'nin Baykal'ın istifa ettiği gün reyting rekorları kırdığından bahsediyor...Acaba NTV ne için izlenmiştir ? Acele ile SonDakika haber olarak verdiği "Baykal Koltuğu Bırakmıyor" haberi ile mi ?

Habertürk'ün yeni yöneticisi Yiğit Bulut'a gelince birbirinden başarılı programları ardı sıra yayına soktu.Ve Bu programlar hergün Tüm İzleyiciler ve AB grubu reytinglerde ilk 5 kanalın programlarını geride bırakacak şekilde performans gösteriyor.Her akşam ayrı bir konuda ayrı konuklarla birbirinden farklı yayınlar yapılıyor.Günün önemini belirten özel yayınlara imza atılıyor.Yiğit Bulut zamanında bence yapılan en büyük hata "Haber Masası" kuşağının kalkmasıydı.Ama neyseki onun yerini dolduracak geniş yelpazede programlar yayına girdi.Yiğit Bulut'un elbette hataları var misalen Saba Tümer'e "Zaten o ayrılmazdı ben programını kaldırırdım izlenmiyordu " demesi büyük bir şok etkisi yapmıştı bende Saba Tümerle "Bu Gece" Habertürk'e büyük reyting kazandıran yapımlarındandı.Yandaş damgasından bahsetmiş yazarımız Allah aşkına bir kez Habertürk'ün tartışma programlarını yahut haberlerini izleyin sonra karar verin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder