14 Mayıs 2010 Cuma

CHP'yi Atatürk mü Kurtaracak?

Sonar Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, Baykallı kaset, referandum ve anketlerle ilgili inanılmaz kehanetlerde bulundu. CHP'nin kadın kitlesinin daha fazla olduğunu iddia eden Bayrakçı, "Kadınlar Atatürk ilke ve prensiplerinin tek tutunma noktası olarak CHP'yi görüyor. Dolayısıyla oy kaybı olmaz" dedi. 
Sonar Araştırma şirketi sahibi ve Sözcü gazetesi yazarı Hakan Bayrakçı, CHP'li Yılmaz Ateş, eski Bakanlardan Fikri Sağlar ile birlikte "NTV Soruyor" programına katıldı.

İLK KEHANET "AKP'YE KAPATMA DAVASI"
Referandum kararı, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru ve sonrası hakkında ilginç kehanetlerde bulunan Bayrakçı, "AYM reddederse paketi ne olur? Korkarım ki AKP için bir dava sözkonusu olabilir. Böyle bir kılıç sallanıyor. Önce laiklik için odak kararı var. Arkasından da hukuku baskı altına alma odağı kararı çıkarsa ne olur? Bunları planlayan bir merkez satranç oynuyor" diye konuştu.

"CHP MEYVE VEREN AĞAÇ" (!)Son süreçüe CHP'nin yükselişte olduğunu iddia eden Bayrakçı, "Kaset skandalı" ile ilgili olarak da "Zaten meyve veren ağaç taşlanır. Boşverin bizim anketleri. Sokaktaki çocuğga sorun. Aradan bu kadar zaman geçmiş, AKP güç kaybetmiş. AKP'nin somut bir büyümesini göremezsiniz, çünkü somut bir icraatları yok. Ortada bir ekonomik kriz var. Çok basit bir şey. Bizim anketler CHP'nin oy oranını yüzde 25'lerde gösteriyor. Başbakan'ın önüne gelen anketler de aynı, yüzde 26'larda yani" ifadelerini kullandı.

BU DA BAYKAL KEHANETİ
Bayrakçı'nın "Baykal dönmezse ne olur, dönerse ne olur?" sorularına verdiği cevaplarsa bir hayli ilginç:

-Baykal dönmezse ne olur?
"Bu şıkkı biraz zor görüyorum. Ancak onun yerine geçebilecek 3-4 kişi var CHP oy arttırmaya devam eder. Gerek yok isimleri vermeye. Yüzde 20'lerin altına düşmez."

-Baykal dönerse ne olur? "CHP bu olayın montaj olduğunu düşünüyor. Henüz netleşmemiş. CHP kadınlarda fazladır. Belki biraz fire verebilir. Aynı kadınlar Atatürk ilke ve prensiplerine tutunma noktası olarak görüyor CHP'yi. Dolayısıyla oy kaybı olmaz. Erkeklerden daha fazla da oy alabilir. Belki de montajı çıkacak, hilesi hurdası çıkacak. Bu bir travmadır Deniz Baykal'ın liderliğinde çabuk atlatılır."

O DA "KOMPLO" DEDİ
Deniz Baykal'ın partisinin bir milletvekili ile uygunsuz görüntülerinin "İster gerçek olsun, ister yalan. Bunun bir komplo" olduğunu savunan Bayrakçı, şok sözlerini şöyle sürdürdü:

VE EN BÜYÜK KEHANET
"CHP bu gün mağdur edilmiştir. Kaset olayı Türk halkında bir mağduriyet hissi yarattı. AK Parti bugüne kadar vatandaş nezdinde mağdur konumu ile oyları topladı. Bugün ise Ergenekon'dan yargılananlar, askerler ve CHP mağdur konumunda. Bu nedenle de AK Parti bu referandumda sadece kendi taraftarından oy alabilecek. BU rakam da ancak yüzde 35 düzeyinde olur. Referandumda yüzde 60 ret çıkacak."

HABERVAKTİM.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder