28 Mayıs 2010 Cuma

ViDEO // Yassıada'dan Ilk Kez Yayınlanan Görüntüler

http://medya.zaman.com.tr/2010/05/28/27mayis-videomanset.jpgYassıada'dan ilk kez yayınlanan görüntüler
27 Mayıs darbesinin üzerinden 50 yıl geçti. Başbakan Adnan Menderes ile bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun idamının acısı hâlâ tazeliğini koruyor.

Mahkeme sonucunun davanın başında belirlendiği, Yassıada'da yapılanın bir yargılama değil, suçu örtme girişimi olduğu bugüne kadar çeşitli delillerle ispatlandı. Darbenin 50. yıldönümünde Zaman'ın ortaya çıkardığı fotoğraf ve görüntüler de, yaşanan hukuk katliamını gözler önüne seriyor.

MENDERES, ADA KOMUTANI ALBAY TARIK GÜRYAY'IN ODASINA GETİRİLİYOR



MENDERES SORUŞTURMA KOMİSYONU ÖNÜNDE SAVUNMA YAPIYOR


TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ KOĞUŞLARINDA


MAHKEME HEYETİ


MENDERES SAVUNMA 1



MENDERES SAVUNMA 2


YEMEK YERKEN MENDERES'E HAKARET !



Belgeler, Genelkurmay Foto Film Merkezi tarafından kurgulanmış. Bu görüntülerden birinde Bayar ve Menderes, çekim için hazırlatılan yemeği yerken görülüyor. Seslendiren kişi, 'Sofrada bir tek havyar eksik' diyor. Menderes, çekimin bir an önce bitmesi için yer gibi yapıyor. Bu durum, 'Poz vermeden edemez' şeklinde yansıtılıyor. Onur kırıcı bu görüntüler, Celal Bayar'ı intihar girişimine sürüklüyor.

1 yorum:

  1. EY BU MEMLEKETİN GERÇEK BAŞBAKANI.!! SANA BUNLARI REVA GÖRENLER MEZARLARINDA KAZINSINLAR İNŞAALLAH..SANA BUNLARI YAPANLAR ASLINDA SENİN NEZDİNDE MİLLETİ CEZALANDIRMAK İSTİYORLARDI HALK İRADESİ ONLAR İÇİN SADECE HALK PARTİSİ DEMEKTİ ÇÜNKİ..ALLAH TEALA GANİ GANİ RAHMET EYLESİN..

    YanıtlaSil